Szem alatti sötét karikák eltüntetése

Az esztétikai bőrhibák a hétköznapi életben sokaknak okoznak problémát, és például a karikás szem nemcsak az idősödő pácienseknél, hanem a fiataloknál is megtalálható. Bár a különböző szérumok és krémek látványos csodákat ígérnek, azonban a problémával küszködőknek igen gyakran csak az orvos esztétika, vagy a szike nyújt hatásos megoldást.

Mire jó az orvos esztétika?

Kevesen mondhatják el magukról, hogy hibátlan az arcbőrük, ráadásul az évek múlásával, és különböző élettani, egészségügyi hatások nyomán számos probléma keseríti meg a viselőjük életét. Ilyen jellegű bőrhiba az akne, a májfoltok, és pigmentfoltok, de a karikás szem is igen gyakori.

Miért biztonságosak az eljárások?

Az orvos esztétikai módszerek használata egyre inkább elterjedt, hiszen a technikák által biztonságosan fiatalítható az arcbőr és a test egyéb területe is. A kezeléseket speciális végzettséggel rendelkező orvos végzi, így már ez a tény is garancia arra, hogy a megfelelő hatóanyag megfelelő mennyiségben kerül be a bőr megfelelő rétegébe.

Milyen jellegű bőrproblémák vannak?

Vannak olyan problémák, amelyek fiatal korban jelentkeznek, ilyen például az akne, a pigmentfoltok és a májfolt. Míg az előbbi főként a kamaszkor idején jelentkezik, addig az utóbbiak jellemzően a napfény hatására (általában várandósság idején, de idősebb korban is jellemző) alakulnak ki.

A szem alatti karikák egyrészt rengeteg embert érintenek az öröklött tényezők kapcsán (gyerekeknél, fiatal felnőtteknél is gyakori panasz), másrészt a hétköznapi tévhitekkel ellentétben nem oldódik meg egy kiadós alvással, amelyet általában a környezet javasol nap mint nap. Ráadásul nem könnyű sminkeléssel sem eltüntetni a sötét mély árkokat.

A szem alatti sötét karikák eltüntetése sokak számára sokkal fontosabb, mint mondjuk a ránctalan arcbőr, vagy a dús ajkak hiánya, mivel általa folyamatosan megviseltnek és fáradtnak tűnnek. A páciensek általában több szakrendelést is felkeresnek, ahol általában megnyugtatják őket, hogy nem áll a háttérben betegség, pusztán öröklött hajlamról van szó.

Milyen megoldások alkalmasak a karikák kezelésére?

A különböző szépészeti eljárások az elmúlt években rengeteget fejlődtek, számos probléma orvosolható már műtét nélkül is úgynevezett ebédidős beavatkozás keretében. A karikák eltüntetése, avagy a zsírszövet hiány megszüntetése történhet például saját zsír feltöltéssel, amely egy plasztikai sebészeti eljárás, illetve minimál invazív eljárással – hialuronsavas feltöltéssel.

Miért érdemes a hialuronsavas feltöltést választani?

A hatóanyagot igen vékony tű segítségével juttatják be a bőr megfelelő rétegébe, ugyanakkor rendkívül biztonságos eljárás a következők miatt:

  • A töltőanyag nagyon hasonló a szervezetben is előforduló hialuronsavhoz.
  • Bizonyos idő múlva teljesen lebomlik.
  • A szem környéki ráncok is feltöltődnek.

 Így az arc ismét fiatalos, üde lesz, ugyanakkor eltűnik az öregítő sötét karika is. A kezelés hatása csak időleges, jó tudni, hogy a tartós karika mentes eredményhez pácienstől függően akár egy-másfél év múlva ismétlő kezelésre lesz szükség.

Melyik kezelés ideális számomra?

Igen gyakran előfordul, hogy a páciens konkrét elképzeléssel rendelkezik azzal kapcsolatban, hogy milyen problémára, panaszra milyen eljárást kíván igénybe venni- sokszor az információt a barátnőtől, ismeretségi körből, vagy az internetről szerzi. Laikusként nem könnyű a megfelelő módszert kiválasztani, ezért kimondottan kedvező, hogy a magánrendelők a kezelés megkezdése előtt részletekbe menően feltárják a problémát, és az orvos a páciens számára a legjobb kezelés típust, illetve kezelések kombinációját javasolja. Azt, hogy kinek melyik kezelés a legjobb, a probléma jellegén túl meghatározza a páciens életkora, és az egészségügyi állapota, sőt az életmódja is befolyásolja.

Fotó: Darvasmed.hu